Heb jij overlast van ratten en wil je weten hoe ik jou daarbij kan helpen ?

ratjes6
Fretteren

Fretteren is een vorm van jagen waarbij gebruik wordt gemaakt van fretten o.a. bij het onschadelijk maken en verjagen van ratten.

Een fret is van nature een nieuwsgierig beestje, dit maakt ze uitermate geschikt om mee samen te werken. Als je een fret meeneemt tijdens de jacht kun je het dier inzetten om knaagdieren uit hun hol te jagen. Het knaagdier zal snel uit zijn hol uitvluchten, wat bejaging mogelijk maakt. Fretten zijn roofdieren, dit betekend dat ze altijd willen jagen en altijd vol op energie hebben. Doorgaans krijgen deze maar weinig de kans om de ratten zelf te vangen en te doden. Maar het gebeurt wel dat de fretten de ratten zelf vangen. Onze fretjes kunnen ook tussen dubbele wanden van plafonds en muren lopen, we kunnen hen dan een zender om de hals doen zodat we kunnen volgen welke geursporen zij aan het volgen zijn. Op deze manier kunnen wij regelmatig ontdekken waar de ratten een gebouw binnen dringen, die doorgangen kunnen vervolgens geblokkeerd worden zodat de ratten niet meer naar binnen kunnen.

Ratten vangen met honden.

Honden kunnen heel goed aangeven waar de rattengangen en nesten zich bevinden. En wanneer ze een rat tegenkomen, bijten ze hem snel dood. En alhoewel dat er misschien wat bruut uit kan zien, is het een redelijk snelle, dood. Mijn honden zijn selectief en zullen doorgaans alleen ratten doden. Het is daardoor de meest dier- en milieuvriendelijke manier om ratten te doden.Wanneer ratten uit hun holen worden gejaagd (door fretten of op een andere manier) vangen honden de ontsnappende ratten en bijten ze dood. Dit werkt o.a. perfect in de buurt van kippenhokken of andere dierverblijven. 

Mijn rattenvangers zijn Ravi en van Hamelen.