Rattenvangen begon bij mij als een hobby

Ik vindt het spannend en uitdagend werk, prachtig om mijn dieren aan het werk te zien.

Werkwijze

Samen met mijn hondjes Ravi en Nina, mijn fret(ten), en zelfgemaakte vangkooien, kom ik graag langs voor een schappelijke uurprijs om ratten te bestrijden en te vangen. Besef dat we samen een team van roofdieren zijn en er dus wel op redelijk natuurlijke wijze gejaagd en gedood word. Dit kan zijn dat de hond bijt, pakt en dood schud, of de fret bijt de nek of schedel door, of ik vang met de hand en breek de schedel door deze kapot te knijpen of slaan. Dit gaat allemaal echter vele malen sneller dat de gebruikelijke gif methode. Dus hoewel het bruut kan ogen is het in werkelijkheid vele malen diervriendelijker. Ook is er geen kans dat je natuurlijke vijanden van de ratten vergiftigd . De resultaten zijn meestal snel en zichtbaar. Het geeft inzicht in het gangenstelsel van de ratten. Nestelen word zeer onveilig voor de ratten. Ook werkt het door de geur van de fret die is achter gebleven langer door ook mede door de angst geurstoffen die de ratten afscheiden in stress situaties. Hierdoor zullen nieuwe van buitenaf komende ratten niet snel weer een oud gangenstelsel durven te betrekken. Ook bekijk ik de situatie ter plaatse en probeer ik advies te geven om problemen met ratten in de toekomst te voorkomen.

Benodigde tijd voor rattenbestrijding en wat kost het?
Deze vraag is vooraf niet te beantwoorden, welke techniek er ook gebruikt wordt. De tijdsduur die nodig is om van uw rattenprobleem af te komen heeft met vele factoren te maken zoals: hoe complex is het stelsel, vlucht mogelijkheden, grote van de rattenplaag, de hoeveelheid dicht op elkaar staande rommel en dichte begroeiing, plaats van de rattenplaag.
We rekenen een schappelijk uurloon + reistijd als uurloon. 
Ook ik zal u nooit garantie op papier geven om binnen bijvoorbeeld enkele dagen van uw ratten verlost te zijn. Hoewel we regelmatig een ratten overlast in een middagje hebben kunnen aanpakken, is dit helaas in vele gevallen niet haalbaar. Als we de ratten populatie goed en overzichtelijk kunnen omsingelen en alle vlucht mogelijkheden kunnen uitsluiten door middel van kooien netten en mijn hondjes als vliegende keep dan bestaat de kans dat we alles in een keer kunnen vangen. In de meeste gevallen echter zoeken ratten naar voor hen zeer veilige locaties op om zich te vestigen, en hoe langer de ratten er wonen hoe veiliger zij hun locatie zullen maken. Vooraf uw terrein goed kort maaien snoeien en opruimen kan voor onze resultaten een enorme winst opleveren.

Bestrijdingsmiddelen tegen ratten zijn vaak zeer giftig (meer hier over op pagina VERGIF) en kunnen niet in de buurt van kinderen, huisdieren of in het wild levende dieren geplaatst worden. 
Daarom kan het bestrijden van ratten het beste gedaan worden op de door mij beschreven manier.   

Bel mij op 06 30134946 en ik kan u vakkundig, veilig en efficiënt helpen met het bestrijden van ratten.